Lopott idő – avagy a profi ingatlanos haszna

Sokszor előfordul, hogy az ismerőseim megkérdezik tőlem, hogy valójában mire jó egy profi ingatlanos?

Kezdjük azzal, hogy az ingatlanosokkal szemben van egy halom előítélet és sajnos sok negatív tapasztalat is az emberekben. Hogy miért alakult ez így, annak rengeteg oka van. Az egyik pl. az, hogy amikor az ember felad egy hirdetést, hogy eladja a lakását, 1000 ingatlanos fogja felhívni. Na ők rend szerint nem a profik. A profi ingatlanos nem fog téged felhívni, és tukmálni a szolgáltatásait. Őt TE fogod megkeresni. Azért, mert ajánlották.

De egy pillanatig hagyjuk az ingatlanosokat. Tulajdonképpen miért is fordulsz bármilyen más szakemberhez? Általában azért, mert tudatosan keresel megoldást egy életedet keserítő problémára és rátalálsz valakire, aki szakértő a témában.

Tehát akkor mire jó egy profi ingatlanos? Ugyanúgy, mint bármilyen más szakember, megold helyetted egy problémát, valószínűleg gyorsabban, és jobban, mintha te magad tennéd.

Egy profi ingatlanos segít, hogy ne lopják az idődet

(kép neve: profi ingatlanos)

Sokan megénekelték már előttem is, hogy milyen fontos az idő számunkra, de istenigazából csupán akkor tudatosul bennünk, amikor elfogy vagy nagyon fogyni látszik. Pl: öregedés, gyógyíthatatlan betegségek , vagy életbe vágóan sürgős dolgok stresszelnek minket.

Arra viszont kevesen gondolnak, hogy nap mint nap lopják az időnket. Hogy kik merik ezt megtenni? Elmondanám neked, de túl hosszú a lista. Egy párat azért kiemelek.:

 • ügyfelek
 • szolgáltatók
 • közszolgák
 • bürokraták
 • ügyfélszolgálatok

A listához hozzátenném az utazás idejét is mialatt oda és vissza rohangálsz hogy a megoldatlan problémák dzsungelében boldogulj. Hogy az ezzel járó stresszt és a munkából való kiesést már ne is említsem. Szerintem azzal mindenki egyetért, hogy a legdrágább idő az az amit azzal tölthet az ember amit vagy akiket a legjobban szeret. Pl: a kedvesem, hobbim, pihenés, regenerálódás, családom, barátok, kirándulás stb….

Aki időt rabol el tőled, az többel károsít meg mint azt gondolod, és ezt ne csak anyagilag értsd!

Például tegyük fel, hogy megbeszélsz egy találkozót számodra ismeretlen emberrel, hogy megmutasd neki az eladó lakásodat, mert elvileg érdekli őt  nagyon.

 • Szabaddá teszed magad és kb. 60 percet utazol, hogy találkozzatok az ingatlanban.
 • Eljön a megbeszélt időpont és nem csönget, nem telefonál senki.
 • Gondolod majd te felhívod, de nem veszi fel a telefont vagy nem is kapcsolható.
 • Jön a stressz, de bizakodsz, hogy csak dugóban ül vagy ilyesmi és vársz még optimistán 30 percet és közben hívogatod de mindhiába.

Ez az eset két és fél óra volt az életedből, ami ment a kukába plussz a stressz hogy mennyire megbízhatatlanok az emberek és hogy mennyire hülyének néznek.

Hogyan tud neked egy profi ingatlanos pénzt keresni és visszaszerezni az ellopott  időt?

 • Kiválóan ismeri a piacot amin dolgozik.
 • Mindig elérhető amikor szükséged van rá.
 • Figyeli a gazdasági történéseket és remekül elemzi azokat.
 • Alázatos és elkötelezet abban amit csinál / Benne él /

Ezen képességek birtokában zseniálisan árazza be az értékesíteni kívánt terméket, majd ízlésesen szerkesztett marketinggel kínálja azt a piacon oly módon, hogy a vevők azt megkívánják. Az árat úgy határozza meg, hogy az állja a sarat akkor is ha éppen viharban van a gazdaság, vagy akkor is ha éppen dübörög.Tehát nem is túlárazott de nem is gyanúsan olcsó.

Ha a gazdasági előrejelzések vihart jósolnak, akkor nem az a helyes stratégia, hogy elkezdünk széllel szemben vizelni aztán pedig csodálkozunk hogy hogy nézünk ki az esemény után.

Ilyenkor a jó értékesítő elé megy az eseményeknek és gyorsan elad, reális áron, vagy is realizálja a nyereséget, vagy csökkenti a lehetséges veszteséget.

Ez olyan mint egy háború. Mindig van egy vesztes és egy győztes oldal.

(kép neve: Profi ingatlanos nehéz helyzetben)

Hogy hogyan kerülhetsz a győztes oldalra? Segítek: Bízz meg egy profi ingatlanost, aki mutatja a helyes utat, hiszen már számos csatát megnyert. Ha egy hullámvölgybe tartó piacon gyorsan reagál, mert tudja és érzi, hogy mi a következő lépés, akkor pénzt keres neked, nem is keveset!

Pl.: Az ingatlanod a termék amit értékesítened kell az éppen aktuális (jelen helyzetben Covid-19 és csökkenő kereslet által súlytott) piacon. Ha nem adod el gyorsan az értékesítő által reálisan meghatározott áron  /mert szkeptikusan laikus vagy/, akkor a csata végén több lesz a halott mint a sebesült, és sírva számolhatod a veszteséget.

Ha pedig hallgatsz a szakemberre, akkor a győztes oldalon koccinthattok a nyereségre, vagy éppen az elkerült deficitre. Tehát a vesztes oldalon időt és pénzt is veszítettél, míg a győztes oldalon mindkettőt megnyerted.

Ha nem fogadod el a profi ingatlanos tanácsát, ez a kis malőr egy átlagosnak mondható budapesti 40 milliós lakásnál akár 10%-os, vagyis jelentéktelen 4 000 000 Ft- veszteséget jelenthet!

És akkor felmerül-e a kérdés, hogy érdemes-e az értékesítő (ez alatt csak is a profi szakembereket értem) jutalékát sajnálni, ami a megmentett 4 millió-hoz képest kb. 1,5 milla?

Bízd rám a feladatot és dőlj hátra!

Legutóbbi bejegyzések

Olvasd el az alábbi cikkeket is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük