Az én lakásom a legszebb. Akinek meg nem tetszik, az hülye…

Ezúttal elmesélem nektek, hogy hogyan lesz kifizetődő a lakás felkészítése eladásra, vagyis, hogy milyen felújításra érdemes költeni az eladás előtt. Ha Te ingatlantulajdonos vagy, akkor valószínűleg úgy gondolod, hogy ha neked tetszik a lakásod, akkor más is imádni fogja. A problémát az okozhatja, amikor úgy érzed, hogy a személyiségedet a hupilila fal, a piros konyhabútor, és a citromsárga ajtók fejezik ki leginkább. Illetve, amikor a hálószobát konditeremnek, az erkélyt lomtárnak, a nappalit pedig irodának használod.

A lakás felkészítése eladásra az átlagos vevő ízlésének megfelelően kell hogy történjen!

Amikor felmerül a lakás felkészítése eladásra, és a felújításnál megválasztod a látvány elemeket, a saját ízlésedből indulsz ki. És ezzel természetesen nincs is semmi gond. De gondolom azzal tisztában vagy, hogy belőled csupán egy van. A többiek meg egyébként marha sokan vannak… 🙂

És mikor el akarod adni a lakásodat, elég jó esély van arra, hogy nem Te leszel majd a vevő, ugye?

Akkor számít vajon bármennyit is, hogy NEKED mi tetszik?

A tömegek ízlése számít!

Az átlagos vevő ízlésére kell formálnod lakásodat, ha azt akarod, hogy könnyen gyorsan és maximális áron keljen el.

A lakás felkészítés része, hogy tudatosan „leválasztod magad” az otthonodról

Ha eldöntötted, hogy eladod a lakásodat, onnantól úgy kéne kezelned, hogy az már nem a te lakásod. A lakás felkészítése eladásra a vevők tömegei számára vonzó árucikké kell, hogy változtassa az otthonodat. Többé már nem neked kell tetsszen, hanem az átlagos vevőnek!

A lakás felkészítése eladásra = Home Staging

Létezik egy módszertan, ami a lakások eladásra történő felkészítésével foglalkozik. Úgy hívják, hogy home staging. Na EZ az a felújítás, ami megtérül. De nem is felújításnak nevezném, hanem inkább csinosításnak. Vagy ha úgy tetszik: felkészítésnek.

 A szépségversenyen a lányok nem slamposan, kócosan, smink nélkül àllnak színpadra. Előtte felkészítik őket. És a publikumnak csorog a nyála. Lehet, hogy azt mondod, ez egy hülye példa. De pontosan érzékelteti, hogy mi történik, ha foglalkozol a lakás eladásra történő felkészítésével. Első benyomás csak egyszer van. És ez a lakáspiacra is igaz.

Persze a matematika sem utolsó: 

A home staging szakértők azt mondják, hogy ha befektetsz 1MFt-ot, az eladás során akár 3-at kaphatsz vissza.

Jó üzlet?

Hölgyeim és uraim: ez a home staging, vagyis a lakás felkészítése eladásra.

Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk a felkészítésben.
És természetesen az eladásban is, ha kell. 

Mlinárik Márton Ingatlanspecialista, ingatlanközvetítő, ingatlanértékesítés és adás-vételi szolgáltatások Budapesten

Feliratkozás blog értesítőre

Adatkezelési tájékoztató

Legutóbbi bejegyzések

Olvasd el az alábbi cikkeket is:

telek vásárlás

Telek vásárlás – Mennyit ér a telek, amit kinéztél?

A mostani cikkben arról lesz szó, hogy hogyan állapítsuk meg egy telek értékét, pontosabban, hogy mitől függ egy telek ára. A telek sajátos ingatlan, nincs belőle több, vagyis nem lehet több földterületet előállítani, mint ami jelenleg van. Így a kínálat szűkössége is nagyban befolyásolja az értékét. Ha viszont építkeznél és álmaid otthonát szeretnéd megvalósítani, akkor első lépésként szükséged lesz egy telekre, ahol kezdődhetnek a munkálatok. Rengeteg csalódástól és idegeskedéstől kímélhetjük meg magunkat, ha néhány dologgal tisztában vagyunk és tudjuk, hogy hogyan állapítsuk meg egy telek értékét, mitől függ, hogy valóban jó vásárt csináljunk.

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük